Sweden Recycling AB

Initial Medical neemt Sweden Recycling AB over

Augustus 2010 heeft Initial de overname van Sweden Recycling AB (SRAB) afgerond om hiermee het aanbod van producten voor de tandheelkundige markt verder uit te breiden.

Dental Depot SRAB is opgericht in 1982 met de introductie van een innovatieve amalgaam afscheider en een afzuigsysteem voor de Zweedse markt. De SRAB99D, welke voldoet aan de EN-ISO-11143 norm, werd op de markt geïntroduceerd in 2006.  De SRAB99D werkt op basis van het sedimentatie principe en verwijdert meer dan 99% amalgaam uit het afvalwater. De nieuwe naam voor de groene afscheider van initial is "Amalsed Green". SRAB

De amalsed afzuigmotoren worden wereldwijd afgezet via distributeurs. Daarnaast levert Sweden Recycling de Recyclean lijn van desinfecterende producten welke voorziet in  reinigingsoplossingen voor tandartspraktijken in heel Scandinavië.

Het is nu voor Initial Medical mogelijk om haar klanten een hoogwaardig pakket tandheelkundige producten aan te bieden, en tegelijkertijd zorg te dragen voor een milieu verantwoordelijke inzameling en verwerking van het tandheelkundig afval volgens de daarvoor geldende wettelijke regels.

Initial Medical is in Europees marktleider op het gebied van het vakkundig verwerken van tandheelkundig afval.