Perfectie in essentie

Initial en CWS-boco vormen nu officieel een team voor het aanbieden van cleanroomdiensten, hygiëneoplossingen, bedrijfskleding en linnengoed, we bieden bedrijven en organisaties complete en professionele oplossingen in welke sector ze ook actief zijn.

Nieuws

Continue kwaliteitszorg, ook conform RABC.

certificaat RABC

Wij combineren de modernste technologie, de wensen van onze klanten en die van de markt met respect voor mens en milieu. Onze visie op duurzaamheid is dan ook: Bescherm de mens, bescherm de wereld.


Initial zet zich in voor het milieu door middel van duurzame bedrijfsprocessen waarbij we jaar na jaar minder energie, gas en water verbruiken. We gebruiken ook steeds duurzame leveranciers die gecontroleerd zijn op gedragscode en certificeringen. Verder zoeken we altijd naar de meest optimale route voor onze service drivers zodat we brandstof besparen en zo de CO2-uitstoot verminderen.


Initial zet zich ook volop in voor de veiligheid en gezondheid van zowel onze werknemers als de klanten door strikte hygiëne-, kwaliteits- en veiligheidsnormen te hanteren.


En dit wordt dan ook bevestigd!
Naar aanleiding van succesvolle her-certificeringsaudits in december 2016 heeft WFK besloten om de RABC certificaten voor alle NL processing plants met drie jaar te verlengen! Zo blijven al onze wasserijen in Nederland RABC gecertificeerd (Risk Analysis and Biocontamination Control).


Hiermee tonen we aan dat we effectief volgens de meeste recente EN-14065:2016 (RABC) norm werken.
De RABC certificaten bevestigen dat Initial succesvol een RABC hygiëne managementsysteem (conform EN-14065) hanteert en voldoet aan de eisen van de Internationale Food Standard (IFS) en van het British Retail Consortium (BRC).
Het biedt u de garantie dat uw textiel steeds voldoet aan hoogstaande microbiologische en technische hygiëne-eisen waardoor er geen kruisbesmetting mogelijk is: cruciaal voor textiel in de voedingsindustrie, restaurants, ziekenhuizen, apotheken, enz. Dit voorkomt het risico op ziekte en besmetting en beschermt de reputatie van de bedrijven in deze sectoren.


Het proces:


1 KWALITEIT DIE JE ZIET ÉN DIE JE NIET ZIET.


Als klant verwacht u dat het textiel dat Initial levert zichtbaar schoon is. Klanten stellen echter ook steeds hogere eisen aan niet-zichtbare aspecten, zoals de microbiologische gesteldheid. Om het textiel zichtbaar en microbiologisch schoon te krijgen, ondergaat het tijdens het wasproces een thermische en chemische behandeling. Daarbij wordt het gedurende voldoende lange tijd blootgesteld aan de invloed van temperatuur, mechanische actie, detergenten en spoelen. Zo rekenen onze RABC-waardige wasprocessen af met micro-organismen die met het vuile wasgoed de wasserij binnenkomen.

2 TOTAALSYSTEEM TEGEN KRUISBESMETTING.


Na deze maximale decontaminatie zou uw textiel echter opnieuw besmet kunnen worden. Om dit te voorkomen werken onze wasserijen en logistieke diensten in Nederland met een landelijk RABC-systeem. Na RABC-risicoanalyse heeft Initial dit beheerssysteem uitgewerkt als een totaalaanpak, met specifieke maatregelen voor alle kritische punten en risico's van kruisbesmetting. Een monitoringsysteem volgt de uitvoering en effectiviteit hiervan nauwgezet op en borgt het resultaat. Op die manier behaalt én behoudt ons textiel een aantoonbaar hoog microbiologisch kwaliteitsniveau.


3 GOOD HOUSEKEEPING EN STRENGE HYGIËNE.


Door de RABC-analyse heeft Initial de bestaande hygiëneplannen uitgebreid. Tevens zijn specifieke RABC-beheersmaatregelen in het systeem opgenomen voor het grondig desinfecteren van werkplekken, waskarren en contactoppervlakken. Via training maken we onze medewerkers bewust van het belang van persoonlijke hygiëne, wat ook overdracht van bacteriën door bijvoorbeeld handen helpt voorkomen.