Perfectie in essentie

Initial en CWS-boco vormen nu officieel een team voor het aanbieden van cleanroomdiensten, hygiëneoplossingen, bedrijfskleding en linnengoed, we bieden bedrijven en organisaties complete en professionele oplossingen in welke sector ze ook actief zijn.

Nieuws

Initial tekent overeenkomst met MVO Nederland

24/08/2015

Ondertekening en presentatie Benelux MVO-rapport tijdens SAIL 


Initial zet de volgende stap in duurzaam ondernemen met de ondertekening van het lidmaatschap van het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland, afgelopen vrijdag tijdens SAIL Amsterdam. Initial – marktleider in sanitaire dienstverlening en bedrijfskleding – wil binnen het netwerk zijn eigen best practices op het gebied van duurzaam ondernemen delen en profiteren van de kennis en ervaring van partners om de eigen duurzaamheidsambities te realiseren. De ondertekening valt samen met de presentatie van Initials’ Benelux MVO-rapport, met een samenvatting van de prestaties op het gebied van duurzaamheid in 2014 en de formulering van ambities voor 2020.
 

Met het lidmaatschap van het Grote Bedrijven Netwerk voegt Initial zich als eerste dienstverlener in sanitair en bedrijfskleding bij het rijtje van grote Nederlandse bedrijven, zoals Philips, Nuon, NS, Alliander en Manpower. Het lidmaatschap past binnen de ontwikkelingen bij Initial, dat zich al jaren intensief inzet voor duurzaamheid met projecten op het gebied van milieu, gezondheid, hygiëne en veiligheid van zowel klanten als eigen medewerkers. Zo werd er de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de eigen wasserijen in de Benelux. Dankzij forse besparingen op gas-, water- en elektriciteitsverbruik verkleinde het bedrijf zijn ecologische voetafdruk. Daarnaast zet Initial zich in om op duurzame wijze de hygiëne op scholen en in werkomgevingen te verbeteren, bijvoorbeeld door campagnes voor handen wassen.
 

Ook het beursgenoteerde moederbedrijf Rentokil Initial maakt zich hard voor het milieu en verantwoord ondernemerschap. Zo participeerde Rentokil Initial in het International Carbon Disclosure Project (CDP) en won het de RobecoSAM Sustainability Award Bronze Class 2014. Het bedrijf – genoteerd in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) – is inmiddels ook opgenomen in het RobecoSAM Sustainability Yearbook 2015.
 

Ambities Benelux MVO-rapport: dertig procent minder CO₂-uitstoot in 2020
Het Initial Benelux MVO-rapport beschrijft de initiatieven en projecten op het gebied van duurzaamheid in Nederland, België en Luxemburg, en sluit aan bij de internationale ontwikkelingen van Initial op het gebied van duurzaam ondernemen. In het rapport is een aantal krachtige ambities voor 2020 geformuleerd, waaronder het verminderen van de CO₂-uitstoot met dertig procent. Het volledige rapport is te downloaden via duurzaamheidvolgensinitial.com.
 

Arjan Gundlach, Marketing Director bij Initial Benelux: “Bij Initial werken we met respect voor mens, maatschappij en milieu. Vanuit overtuiging en omdat onze klanten concrete resultaten en oplossingen verwachten in duurzaamheid van leveranciers. Binnen de samenwerking met MVO Nederland willen we onze ervaringen delen en vooral samenwerken met, en leren van andere bedrijven. Om zo onze duurzaamheidsambities voor de komende jaren te realiseren.”
 

Willem Lageweg, directeur MVO Nederland: “Steeds meer grote bedrijven zijn zich bewust van het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen en hebben duurzaamheid verankerd in hun bedrijfsvoering. Zo ook Initial: het bedrijf is dag in, dag uit actief bezig met maatschappelijk relevante thema’s als hygiëne en veiligheid. We verwelkomen Initial graag en kijken ernaaruit om met Initial en de andere partners in ons netwerk samen te werken aan nieuwe, duurzame producten en diensten.”
 

Over MVO Nederland
Het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland is hét mvo-netwerk voor grote bedrijven in Nederland. Het netwerk verbindt, versterkt en stimuleert grote bedrijven om mvo vanzelfsprekend te maken – in het bedrijf, maar ook daarbuiten. MVO Nederland heeft de ambitie om met het Nederlandse bedrijfsleven tot de mvo-wereldtop te behoren en streeft naar een wereld die honderd procent klimaatneutraal is met gelijke rechten voor iedereen. Daarvoor brengt de organisatie bedrijven, kennisinstellingen en overheden bijeen om samen de maatschappelijke problemen op te lossen, die dit ideaal in de weg staan.