Perfectie in essentie

Initial en CWS-boco vormen nu officieel een team voor het aanbieden van cleanroomdiensten, hygiëneoplossingen, bedrijfskleding en linnengoed, we bieden bedrijven en organisaties complete en professionele oplossingen in welke sector ze ook actief zijn.

Nieuws

Initial introduceert no touchlijn voor ultieme hygiëne

29/06/2015

Handen wassen nu nog hygiënischer, milieubewuster én kostenbesparend

Handen wassen en drogen op de werkvloer kan voortaan volledig ‘no touch’ – zonder contact met mogelijk besmette oppervlakken, kranen of zeepdispensers – dankzij de introductie van de no touch producten van Initial. De productlijn bestaat uit een kraan, zeepdispenser en een dispenser voor desinfecterende handgel. Vanaf augustus is er tevens een no touch papierdispenser beschikbaar, en per oktober een no touch handdoekautomaat. Alle producten zijn voorzien van een sensor, waardoor handcontact niet langer nodig is. De no touch producten zijn onderdeel van de Signature-lijn, winnaar van de internationale Red Dot Design Award 2014.
 

De kranen en zeepdispensers op de werkvloer zijn vaak een bron van bacteriën. Met de no touch producten helpt Initial bedrijven en instellingen om kruisbesmetting en verspreiding van bacteriën en virussen te voorkomen. Dat daar behoefte aan is, blijkt uit eerder onderzoek in 2014 – in opdracht van Initial. Maar liefst 83 procent van de ruim 500 ondervraagde Nederlanders heeft een duidelijke voorkeur voor no touch zeepdispensers. Bovendien beschouwt 92 procent de zeepdispensers met sensor als hygiënischer dan andere dispensers. Ruim de helft van de Nederlanders (52 procent) geeft zelfs aan de handen vaker te wassen met zeep wanneer er no touch zeepdispensers aanwezig zijn
Ook het milieu is beter af met de no touch producten. Zo is waterverspilling verleden tijd, doordat het water uit de no touch kraan alleen loopt als de handen eronder worden gehouden. En dankzij de sensor leveren de dispensers altijd de juiste hoeveelheid zeep en desinfectiegel.
 

“Goede hygiëne op de werkvloer is niet alleen belangrijk voor de gezondheid, het levert ook aanzienlijke kostenbesparingen op. Met de no touch producten minimaliseer je de kans op verspreiding van bacteriën en virussen, met minder verzuim en lagere kosten vanwege ziekte en vervanging van medewerkers tot gevolg”, zegt Arjan Gundlach, marketing director Benelux bij Initial. “Met een kraan en zeepdispenser met sensor bespaar je bovendien op zeep- en waterverbruik. Dat kan oplopen tot een besparing van gemiddeld € 100 per jaar per kraan.”


De no touch  producten worden professioneel geïnstalleerd door Initial en krijgen jaarlijks preventief technisch en hygiënisch onderhoud. Op de kranen is een 24-uurs service van toepassing.