Perfectie in essentie

Initial en CWS-boco vormen nu officieel een team voor het aanbieden van cleanroomdiensten, hygiëneoplossingen, bedrijfskleding en linnengoed, we bieden bedrijven en organisaties complete en professionele oplossingen in welke sector ze ook actief zijn.

Nieuws

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk

28/04/2015

Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk: Initial geeft op www.xxlsafeday.com tips voor veiliger werkomstandigheden

Elke geïnvesteerde euro in persoonlijke beschermingsmiddelen levert bedrijf ruim drie euro op

Voorburg, 28 april 2015 – In Europa overlijdt er elke drie en een halve minuut iemand door onveilige werkomstandigheden. Dat betekent dat er jaarlijks meer dan 150.000 dodelijke slachtoffers vallen door arbeidsongevallen of beroepsziekten. Op 28 april 2015 is het ‘Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk’, in het leven geroepen door de Verenigde Naties. Naar aanleiding hiervan roept Initial, marktleider op het gebied van verhuur en onderhoud van bedrijfskleding, op tot het nemen van preventie- en beschermingsmaatregelen. Op de nieuwe website www.xxlsafeday.com vinden bezoekers onder meer tips voor het creëren van veiliger werkomstandigheden.

150-slachtoffers.png

 

Nederland telde alleen al in 2013 maar liefst 192.000 ziekmeldingen als gevolg van arbeidsongevallen. Dit zorgde voor een totale kostenpost van 1,2 miljard euro. Op de Initial-site www.xxlsafeday.com vinden bezoekers tips om deze kosten te verlagen en diverse statistieken over de gevolgen van onvoldoende veiligheidsmaatregelen in de werkomgeving.

Correcte werkkleding

 

arbeidongevallem.png

 

Initial wijst op de noodzaak van correcte werkkleding, omdat dit vaak het eerste of ultieme redmiddel is als de preventie faalt. Daarbij adviseert het bedrijf niet alleen te gaan voor méér beschermende kleding, maar vooral te kiezen voor de juiste kleding voor elke activiteit. Daarnaast is het belangrijk om bedrijfskleding correct te reinigen en te onderhouden, zodat het aan de kwaliteitseisen blijft voldoen. Ten slotte is het van belang bewustwording te creëren bij werknemers om de kleding op de juiste manier te dragen. Uit onderzoek van Initial blijkt dat elke euro die een bedrijf per jaar en per werknemer investeert in werkkleding en andere persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s), 3,40 euro oplevert.

"Naast het menselijk leed dat een arbeidsongeval veroorzaakt, zijn de kosten door productieverlies enorm. Het verplichten van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals aangepast schoeisel en aangepaste kleding, is essentieel om dit te vermijden”, zegt Arjan Gündlach, Marketing Director Initial Beneluxbij Initial. “Met de tips op www.xxlsafeday.com hebben bedrijven een perfecte checklist in handen voor het doorvoeren van de nodige preventiemaatregelen. Zo brengen we samen het aantal slachtoffers en onnodige kosten ten gevolge van bedrijfsongevallen omlaag."

Om de boodschap ‘kwaliteit boven kwantiteit’ op het gebied van beschermende kleding kracht bij te zetten, deed Initial een wereldrecordpoging T-shirts aantrekken. Oftewel: hoeveel shirts kan iemand over elkaar heentrekken? Het oude record staat op 257. Benieuwd of Initial dit record heeft verbroken? Check dan de video op www.xxlsafeday.com.

Over Initial

Initial is wereldwijd marktleider in oplossingen voor veilig en hygiënisch werken en is actief in meer dan 45 landen.

Door de jaren heen heeft Initial expertise opgebouwd op het gebied van verhuur, reiniging en onderhoud van bedrijfskleding in diverse sectoren, zoals zware industrie, lichte industrie, voedingsindustrie, retail en horeca.

Meer informatie

Voor meer informatie, bezoek www.initial.nl en www.xxlsafeday.com.

Initial
Karin Verhaegen
Tél: 0476 96 22 76
Mail: karin.verhaegen@rentokil-initial.com

LVTPR
Evelyne Van Cleven
Tél: 02 474 17 40
Mail: initial@lvtpr.com

HR Infographic