Perfectie in essentie

Initial en CWS-boco vormen nu officieel een team voor het aanbieden van cleanroomdiensten, hygiëneoplossingen, bedrijfskleding en linnengoed, we bieden bedrijven en organisaties complete en professionele oplossingen in welke sector ze ook actief zijn.

Nieuws

Einde van de Hygiene Tour, begin van nieuwe hygiënegewoonten

21/03/2014

Voorburg, 21 maart 2014 - De Initial Hygiene Experience Tour heeft zijn eindbestemming bereikt. Initial bedankt iedereen die de hygiënecaravan heeft bezocht. “De Hygiene Tour is een prachtig initiatief om mensen bewust te maken van het belang van hygiëne!”, zei één van de talrijke bezoekers. Initial hoopt dan ook dat de campagne zal bijdragen tot blijvende goede hygiënegewoonten. Handhygiëne is immers niet alleen in de griepperiode, maar gedurende het hele jaar (ook op vakantie!) belangrijk om ziekte te voorkomen.

De Initial Hygiene Experience Tour ging van start in december 2013 in Leeuwarden en eindigde na een traject door de hele Benelux in Utrecht. Onder het motto ‘Doe griep de das om’ richtte de campagne zich op bedrijven met als doel ziekteverspreiding tegen te gaan. Via de tour maakte Initial zowel werkgevers als werknemers bewust van de rol die zij kunnen spelen in de bestrijding van bacteriën en virussen. Met een inspirerende film, handhygiënetips en een hygiënescan in de werkomgeving bood Initial de bezoekers een leerzame hygiëne-ervaring aan. Bedrijven werden gewezen op de (financiële) impact van hygiëne en kregen concrete oplossingen aangereikt voor hygiënevraagstukken.

Gedeelde verantwoordelijkheid voor hygiëne.

Initial verwelkomde in de tourcaravan honderden bezoekers. Jan Bakker, werkzaam bij Victoria in Alkmaar, zei: “De Hygiene Tour is een verrassend initiatief. Iedereen denkt het belang van goede handhygiëne te kennen, en toch blijkt dat maar 1 op 3 zijn handen wast na een toiletbezoek. Deze voorlichtingscampagne van Initial zet je toch wel aan het denken en plaatst het belang van goede handhygiëne in een ander daglicht.”

Initial hoopt dat de campagne niet alleen bijdraagt tot bewustwording omtrent het belang van goede handhygiëne, maar ook zorgt voor het blijvend naleven van hygiënische gewoonten. En dat is een gedeelde verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers. Elk bedrijf kan haar financieel resultaat verbeteren door meer aandacht te besteden aan hygiëne. Wanneer werkgevers investeren in betere hygiënische voorzieningen, zorgt dat voor tevredener, gezonder en productiever personeel. Anderzijds moeten de werknemers ook hun eigen rol daarin goed begrijpen. Bedrijven dienen hun sanitaire voorzieningen op orde te hebben en medewerkers moeten daar op hun beurt ook goed gebruik van maken.

Enkele blikvangers van de Initial Hygiene Experience Tour die door alle bezoekers enthousiast ontvangen werden:

  • Bezoekers lieten een test doen op hun smartphone, om het aantal bacteriën op het oppervlak te meten. Veel mensen schrokken toch wel van het resultaat, want in de meeste gevallen waren er meer bacteriën aanwezig dan wenselijk.
  • Uit onderzoek blijkt dat 38% van de kantoormedewerkers de handen niet wast na een toiletbezoek. Daarom konden de bezoekers kleine flesjes handdesinfectiemiddel meenemen om een betere handhygiëne te promoten.
  • De Signature lijn van Initial met zilverionentechnologie: deze nieuwe lijn biedt oplossingen voor handhygiëne, toilethygiëne, afvalbeheer en luchtverfrissing.
  • De gratis hygiënescan die we uitvoeren; speciaal getrainde hygiëne-experts onderzoeken met diagnosetools de hygiënerisicozones in elke ruimte. Op basis hiervan stelt Initial de passende oplossing voor om de hygiëne te verbeteren en ziekteverzuim te verminderen.

Klik hier voor een impressie van de campagne.

Over Initial

Initial is wereldwijd marktleider in hygiëneoplossingen en is actief in meer dan 45 landen over de hele wereld, waaronder de belangrijkste economieën van Europa, Noord-Amerika, Azië en Afrika. Initial biedt innovatieve en milieuvriendelijke sanitaire diensten en oplossingen voor grote en kleine organisaties in diverse sectoren, zoals de overheid, scholen, voedselproductie, horeca, medische en paramedische sector, industrie, detailhandel, logistiek en transport.

Het producten- en dienstenaanbod van Initial omvat oplossingen voor:

  • Toilethygiëne en luchtverfrissing
  • Handen wassen en drogen
  • Dameshygiëne
  • Vloerhygiëne

Lees verder op www.initial.nl

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie neem contact op met:

Karlijn Stoelinga
+31 6 23774370
karlijn@pridepr.nl