Perfectie in essentie

Initial en CWS-boco vormen nu officieel een team voor het aanbieden van cleanroomdiensten, hygiëneoplossingen, bedrijfskleding en linnengoed, we bieden bedrijven en organisaties complete en professionele oplossingen in welke sector ze ook actief zijn.

Nieuws

Initial Medical, pionier op het gebied van medisch en tandheelkundig afval in de Nederlandse markt ontvangt ISO CERTIFICERING

09/07/2012

Eind juni ontving Initial Medical, dienstverlener op het gebied van medisch en tandheelkundig afval, als verwerker van tandheelkundig afval in Nederland de certificeringen ISO 9001-2008, ISO 14001-2004 en de OSHAS 18001-2007. Een grote erkenning van de strenge normen die onze organisatie hanteert op het gebied van gezondheid, milieu en veiligheid.

“Wij zijn bijzonder trots op deze prestatie. Onze inzet voor het welzijn van onze klanten en onze werknemers gaat verder dan de huidige wettelijke eisen en dat wordt beloond”, zegt Marcel van Brummelen, General Manager Initial Medical Nederland. “Wij delen dit succes met onze klanten die onze efficiency kennen. Wij zorgen voor de laagste risico`s op de meest kosteneffectieve manier”.

“Met name op het gebied van de verwerking van tandheelkundig afval, zijn wij op de Nederlandse markt erg concurrerend. Zonder dat wij daarbij concessies doen aan kwaliteit en veiligheid”, vervolgt Marcel van Brummelen. Onze amalgaamafscheider “Amalsed Green” is een voorbeeld van een product dat op het vlak van milieu, kwaliteit en veiligheid alles biedt. Voor tandartsen een gemakkelijke, prijsbewuste en milieuvriendelijke oplossing.

Partner van Initial Medical en expert op het gebied van recycling van tandheelkundig afval is Medentex GmbH in Bielefeld (Duitsland). Dit bedrijf is een aantal maal onderscheiden voor haar milieu- en veiligheidsbeleid. Ook wordt nauw samengewerkt met de zusterbedrijven in Engeland en Ierland die eveneens ISO gecertificeerd zijn.

Wie is Initial Medical

Een specialist op het gebied van medisch en tandheelkundig afval die begrijpt wat de klant nodig heeft en weet hoe problemen met de inzameling van gevaarlijk afval moeten worden opgelost. Tevens is Initial Medical leverancier/producent van afzuigmotoren en van de afscheider Amalsed Green (voorheen SRABB99D).

Initial Medical is altijd op de hoogte van de verplichtingen met betrekking tot gezondheid, veiligheid, milieu, verpakking en transport. Voor elke stap in het inzamelings- en verwerkingsproces van dit type afval geldt immers specifieke regelgeving. Onze expertise, zorgvuldigheid en aandacht voor detail zijn belangrijke redenen dat klanten voor Initial Medical kiezen. Wij bieden klanten een dienstverlening op maat ongeacht de omvang van de organisatie en locatie in Nederland.

Al meer dan 20 jaar is Initial een gevestigde naam. Wij zijn onderdeel van de Rentokil Initial Groep, een van 's werelds grootste zakelijke dienstverleners. Daardoor beschikken wij over een gedegen commerciële achtergrond en uitgebreide middelen om een leidende positie in te nemen in de verwerking van medisch en tandheelkundig afval.