Perfectie in essentie

Initial en CWS-boco vormen nu officieel een team voor het aanbieden van cleanroomdiensten, hygiëneoplossingen, bedrijfskleding en linnengoed, we bieden bedrijven en organisaties complete en professionele oplossingen in welke sector ze ook actief zijn.

Nieuws

Initial bereidt zich voor op de toekomst

22/06/2012

Initial wil haar positie als marktleider vasthouden en verder uitbouwen, ook in deze tijden van economische tegenwind. Daarbij streeft de organisatie naar een veilige en milieuvriendelijke werkomgeving, optimalisatie van het service-en kwaliteitsniveau en verhoging van de efficiency door capaciteits-en productiviteitsverbetering. Het Benelux managementteam van Initial heeft daarom een advies-en instemmingsaanvraag ingediend bij de OR over een voorgenomen besluit tot wijziging van de organisatie.

Alkmaar, Den Bosch en Deventer worden gespecialiseerde processing plants. In Alkmaar zal bedrijfskleding en linnen worden verwerkt, in Den Bosch bedrijfskleding en Deventer wordt de gespecialiseerde plant voor matten en handdoekrollen. Initial gaat € 9 miljoen investeren in plants en machines. Zo komt er een nieuwe handdoekrollen-lijn in Deventer, wordt de bedrijfskleding-lijn in Den Bosch uitgebreid, wordt er in Alkmaar geïnvesteerd in het sorteersysteem en delen van de processing lijn en worden alle processing plants geoptimaliseerd wat betreft veiligheid, kwaliteit, energie en hygiëne.

Er is gekozen voor sluiting van de plants in Voorburg en Leeuwarden, omdat de mogelijkheden om te upgraden, te automatiseren of uit te breiden voor Voorburg en Leeuwarden beperkt zijn of niet aanwezig. Dit komt door de bouwtechnische staat van de plant of de ligging in een woonwijk. Omdat de plant in Leeuwarden sluit, verliezen de (productie-)medewerkers hun baan. Voor de medewerkers van Sales & After Sales en van logistiek wordt gezocht naar een nieuwe locatie. Omdat de plant in Voorburg sluit, verliezen de (productie-)medewerkers hun baan. Voor de medewerkers van het hoofdkantoor (Centrale Unit) wordt gezocht naar een nieuwe locatie.

Na overleg met de OR, vindt de wijziging van de organisatie stap voor stap plaats. Het streven is om de wijzigingen uiterlijk eind 2e kwartaal 2013 afgerond te hebben. Voor de medewerkers die hun baan verliezen, ontwikkelt Initial met de vakbonden een Sociaal Plan. Uitgangspunt daarbij is “van werk naar werk”.

Voor vragen naar aanleiding van dit persbericht kunt u contact opnemen met Annemieke Jonckheere Telefoon: 070 – 3576308 Email: annemieke.jonckheere@rentokil-initial.com